Kvietimas į diskusiją su Europos Komisijos nariais

Kvietimas į diskusiją su Europos Komisijos nariais

2019 m. vasario 8 d. Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kartu su Klaipėdos mokslo ir technologijų parku rengia diskusiją, kurioje dalyvaus Europos Komisijos nariai p. Karmenu Vella, atsakingas už aplinką, jūrų reikalus ir žuvininkystę, ir p. Vytenis Andriukaitis, atsakingas už sveikatą ir maisto saugą. Maloniai kviečiame dalyvauti renginyje bei prašome pasidalinti šiuo kvietimu savo organizacijos kanalais. Renginyje laukiami savivaldos, verslo, akademinės bendruomenės, kitų organizacijų atstovai.

Renginio programa bei registracijos nuoroda dalinuosi šiame laiške žemiau, taip pat šią informaciją rasite ir laiško priede.

Kokie didžiausi iššūkiai šiandien kyla Europai ir pasauliui? Kurioms sritims daugiausiai dėmesio turėtų skirti Europos Sąjunga artimiausiu metu? Ką turime daryti, kad sumažintume jūrų ir oro taršą Europoje? Kaip sumažinti išmetamo plastiko kiekį? Kaip Europa susijusi su produktais prekybos centruose, turguose bei mūsų lėkštėse ir kaip užtikrinti maisto produktų kokybę „nuo šakės iki šakutės“? Ką kiekvienas galime padaryti kovoje su maisto švaistymu ir kaip užtikrinti sveikesnę europiečių ateitį?

Kviečiame prisijungti prie diskusijos šiais ir kitais jums rūpimais klausimais! Šis susitikimas – tai išskirtinė galimybė, artėjant 2019 m. gegužę vyksiantiems Europos Parlamento rinkimams, diskutuoti apie Europos ateitį Klaipėdoje.

Data ir vieta: 2019 m. vasario 8 d., I. Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salė (H. Manto g. 25, Klaipėda).

Renginio programa:

10.00 Registracija ir pasitikimo kava

10.30 Europos Komisijos nario p. Karmenu Vella įžanginis žodis

10.40 Europos Komisijos nario p. Vytenio Andriukaičio įžanginis žodis

10.50 Atvira diskusija su renginio dalyviais

Diskusijos moderatorė – žurnalistė Agnė Bukartaitė.

Kviečiame registruotis adresu: bit.ly/PilieciuDialogasKlaipedoje

Renginys vyks lietuvių ir anglų kalbomis su abipusiu sinchroniniu vertimu. Planuojama transliacija internetu https://www.facebook.com/Europos/